سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گردو خوشه ای

گردو بومی آسیای غربی و نواحی هیمالیا می باشد. شش گونه ی مختلف دارد. میوه این درخت در بین میوه های خشک، ارزش زیادی دارند. هزینه نگهداری و صادرات آن کم می باشد. این درخت عموما تک پایه و با ارتفاع 10 تا 25 متر می باشد. برگ ها ی آن مرکب از برگ های فرد و بزرگ می باشد. این درخت خود بارور و دگر بارور می باشد. عموما دانه های گرده در مدت 1 تا 3 روز بعد از گرده افشانی روی کلاله جوانه می زنند. تعداد گل های ماده ی آن معمولا به 4 عدد میرسد. سنبله های گل های نر به حالت آویخته هستند. جوانه های ماده در طی تابستان تمایز می یابند. در زمان رسیدن میوه پوست سبز رنگ آن ترک می خورد و میوه می افتد. هم اکن.ن می توتنید نهال آن را از نهالستان بانک گردو خریداری نمایید.

خواص گردو

میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد

بهترین منبع منگنز و مس می باشد.

گردو حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که پوست را جوان نگه می‌دارند.

حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B6، B1و B5(پانتوتنیک اسید) می باشد.

در برابر بیماری قلبی محافظت می کند.

از لختگی خون، پارکینسون و آلزایمر و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند.

شرایط محیطی

این درخت به گرمای تابستان و سرمای زمستان بسیار حساس است. در زمستان و در زمان خواب درخت تا دمای منفی 10 درجه را تحمل می کند اما با شروع رشد حتی دمای منفی 2 درجه نیز باعث آسیب درخت می شود. دمای بالای 38 درجه نیز موجب صدمه به میوه می شود.

آبیاری گردو اهمیت زیادی دارد و به روش های مختلفی انجام می شود. دقت کنید که از اواخر مهر و تا آخر زمستان آنرا آبیاری نکنید تا درخت سرما زده نگردد. بارندگی و رطوبت زیاد باعث افزایش بیماری بلایت می شود. در آب و هوای بسیار خشک نیز میوه های آن به خوبی رشد نمی کنند. باید به گردو نور کافی برسد تا بازدهی بهتری داشته باشد.

قبل از کاشت نهال باید خاک گیاه را غنی کرد که می توانید از عناصری مثل ازت، پتاسیم، روی، آهن، مس و ... استفاده کنید زیرا درخت گردو در سالهای اولیه رشد وریشه بندی زیادی دارد. همچنین این خاک باید خوب زهکشی شده باشد و عاری از نماتدهای مولد زخم ریشه و بیماری های قارچی باشد.

عمل هرس را در اواخر زمستان با حذف شاخه های مزاحم و خشک انجام دهید.

تکثیر گیاه

 تکثیر گردو توسط بذر انجام می شود و نیز می توان توسط پیوند وصله ای در دوسالگی این کار را انجام داد. بهترین فصل کاشت درخت اوایل بهار می باشد.

می توانید از پیوند شاخه، پیوند جوانه و خوابانیدن هم برای ازدیاد درخت گردو استفاده نمایید.

آفات و بیماری ها

 بیماری آنتراکنوز در سال های پر باران و مرطوب شدت می یابد که عامل قارچی دارد. بیماری پوستی که نقاط سیاه بر روی آن ایجاد می کند. بیماری شانکرسیتوسپورایی گردو نیز عامل قارچی دارد که موجب خشک شدن شاخه های درختان بیمار می شود. همچنین آب سیاه، پوسیدگی طوقه و ریشه موجب آسیب به درخت می گردد.