بازار مبادلات ارزهای خارجی
مبتدی ها در فارکس معمولاً دچار این سردرگمی می شوند که بازار فارکس در کجا قرار دارد؟ پاسخ این است: فارکس هیچ محل بازار متمرکزی ندارد که تراکنش ها در آنجا انجام شوند. معامل? فارکس بطور فرابورس (OTC) الکترونیکی انجام می شود، یعنی اینکه هم? تراکنش های معاملاتی از طریق کامپیوتر توسط معامله گران و سایر فعالان بازار در سرتاسر انجام اجرا می شوند.
بازار فارکس بدون دارا بودن یک مرکز متمرکز معاملات، بطور 24 ساعته در طی روز و پنج روز و نیم در هفته باز است و ارزها در سرتاسر جهان و تقریباً در هم? مناطق زمانی (time zone) معامله می شوند.
بازار فارکس نقدشونده ترین بازار است و نقدشوندگی بالایش به آن معنا است که قیمت ها در واکنش به اخبار و رویدادهای کوتاه مدت به سرعت تغییرمی کنند که موجب پیدایش فرصت های معاملاتی فراوان می شود.
نحو? معامله در بازار فارکس چگونه است
اکنون برای درک بهتر اینکه بازار فارکس چیست، بیایید دقیقاً ببینیم بازار فارکس چگونه کار می کند.
معامله ای که در بازار مبادلات ارزی صورت می گیرد همزمان شامل خرید یک ارز و فروش ارز دیگر می شود. به این دلیل که ارزش یک ارز مرتبط با ارز دیگر است و توسط مقایس? آن دو با هم تعیین می شود. معامل? فارکس از منظر یک معامله گر خرد، سرمایه گذاری روی ارزش یک ارز در برابر ارز دیگر است.
چگونگی اش به این شکل است:
هر جفت ارز می تواند به عنوان یک واحد متشکل از "ارز واحد" (اولین ارز) و "ارز مقابل (یا مظنه)" (دومین ارز) قلمداد شود که می تواند خرید یا فروخته شود. این نشان می دهد که چقدر مقدار ارز مظنه برای یک واحد از ارز پایه لازم است. بنابراین، EUR در جفت ارز EUR/USD ارز پایه است و USD ارز مظنه است. اگر انتظار دارید که قیمت یورو در برابر دلار آمریکا افزایش پیدا می کند می توانید جفت ارز EUR/USD را بخرید. در هنگام خرید یک جفت ارز (اصطلاحاً به خرید، لانگ نیز گفته می شود) ارز پایه (EUR) خرید می شود و ارز مظنه (USD) فروخته می شود. بنابراین شما جفت ارز EUR/USD را در قیمت پایین تر می خرید تا در آینده آن را در یک قیمت بالاتر بفروشید و در نهایت سود کنید. اگر انتظار دارید که قیمت یورو در برابر دلار آمریکا کاهش پیدا می کند در آن صورت می توانید این جفت ارز را بفروشید (اصطلاحاً به فروش، شورت نیز گفته می شود)، که معنای آن است که یورو را می فروشید و دلار آمریکا را می خرید.
هرچند خطر همواره وجود دارد. اگر انتظار داشته باشید که قیمت یورو در برابر دلار افزایش پیدا کند و به همین دلیل اقدام به خرید یورو در برابر دلار کنید اما بر خلاف انتظار شما قیمت دلار افزایش پیدا کند در آن صورت زیان می کنید. بنابراین در کنار کسب سود باید خطرات آن را نیز در نظر داشته باشید.
همانطوریکه مشاهده می کنید فهم بازار مبادلات ارز پیچیده نیست و ورود آن خطرات زیادی ندارد. شما ظرف چند ثانیه می توانید یکی از فعالان آن باشید و خیلی راحت کسب سود را آغاز نمایید.
چه چیزی شما را متوقف می کند؟ ... رهایش کنید
نحو? معامل? فارکس و بخصوص نحو? استفاده از پلتفرم معاملاتی آنلاین در وب سایت مان آموزش داده شده اند. شما می توانید مطالب و کتاب های الکترونیکی آموزشی مان که به شما در فهم مبانی معامل? فارکس کمک می کنند را مطالعه کنید و به مزایای آن پی ببرید و بیاموزید که چگونه می توانید بطور موفق معامله کرده و ریسک تان را مدیریت نمایید.
تاریخچ? بازار فارکس
سیستم های استاندارد طلا و برتون وودز
سیستم استاندارد طلا در سال 1875 تاسیس شد. اید? اصلی پشت این سیستم این بود که دولت ها ضمانت کنند که یک ارز توسط طلا پشتیبانی می شود. هم? کشورهای مهم اقتصادی مقداری از ارز را برابر یک اونس طلا به عنوان ارزش ارزهای شان به طلا در نظر گرفتند و نسبت ها برای این مقادیر تعیین شده تبدیل شدند به نرخ های مبادله ای برای این ارزها. این اولین ابزار استاندارد شده برای مبادل? ارز در تاریخ است. هرچند جنگ جهانی اول باعث لغو سیستم استاندارد طلا شد زیرا کشورها به دنبال سیاست های اقتصادی مختص به خودشان بودند که به سیستم نرخ مبادله ای تثبیت شده در سیستم استانداد طلا محدود نمی شد.
بیش از 700 نماینده از متفقین در سال 1944 گردهم جمع شدند و بر لزوم یک سیستم پولی که بتواند نواقص سیستم استاندارد طلا را بپوشاند تاکید کردند. این نماینده ها در برتون وودز، نیوهمپشایر آمریکا دور هم جمع شدند و سیستمی را تنظیم کردند که به سیستم مدیریت پولی بین المللی برتون وودز مشهور شد. طبق سیستم برتون وودز، نرخ های مبادله ای ثابتی ایجاد شدند و همزمان ایالات متحده ارزش دلار را طبق طلا سنجید و هر اونس طلا را 35 دلار اعلام کرد و سایر کشورها نیز ارزش ارزهای شان را به دلار آمریکا تعیین کردند. دلار آمریکا تبدیل به ارز ذخیر? اصلی شد و تنها ارزی شد که توسط طلا پشتیبانی می شد. هرچند ذخایر طلای ایالات متحده در سال 1970 به شدت خالی شد و برای خزانه داری ایالات متحده غیرممکن شد که بتواند هم? ذخایری که توسط بانک های مرکزی خارجی نگهداری می شوند را پوشش دهد.
ایالات متحده در ماه اوت سال 1971 اعلام کرد که دیگر قادر به مبادل? طلا به ازای دلار آمریکا که در بانک های مرکزی خارجی نگهداری می شود نیست. این پایان سیستم برتون وودز و شروع سیستم معاملاتی فارکس بود.
جلس? معاملاتی بازار فارکس
بازار مبادل? ارز هرگز نمی خوابد و قیمت ها دائماً تغییر می کنند. این تنها بازاری است که طی پنج روز هفته بیست و چهارساعته باز است. حجم های زیادی ارز در بازار بین بانکی بین المللی در زوریخ، هنگ کنگ، نیویورک، فرانکفورت، لندن، سیدنی، پاریس و سایر مراکز مالی جهان معامله می شوند. این به آن معنا است که بازار بین بانکی همیشه باز است. زمانیکه روز کاری در بخشی از جهان به پایان می رسد، بانک ها در نیم کر? دیگر باز می شود و معامله جریان پیدا می کند.
بدون چهارچوب زمانی - یک شرط بسیار مهم برای معامله گرانی که یک زمان بندی شلوغ کاری دارند. آنها نباید نگران ساعات باز و بسته شدن روزهای معاملاتی در بازار بین بانکی باشند و آزادند که هر زمان می خواهند معامله انجام دهند زیرا برای معامله گران فارکس مهم نیست که کدام بانک نقدینگی تراکنش های شان را تامین می کند.
اما نقدینگی بازار فارکس می تواند در طی روز تغییر کند که بستگی به این دارد که بانک ها در کدام منطق? زمانی (time zone) باز می شود (هرگاه نقدینگی کاهش پیدا کند، اسپردها افزایش پیدا می کنند و سرعت تغییرات قیمت کند می شود). به عنوان مثال، جفت ارزهایی که از ین ژاپن تشکیل می شوند در ساعات کاری بانک های ژاپنی بیشترین میزان نقدشوندگی را دارند.
شما در زیر این مطلب می توانید ساعات باز و بسته شدن روزهای کاری در بازار بین بانکی (یعنی زمان هایی که نقدینگی بالاست) را پیدا کنید. این ساعت توسط ساعت باز شدن بزرگتری بانک ها در هر منطق? زمانی (time zone) مشخص شده اند.
فعالان بازار مبادل? ارزهای خارجی
بازار مبادلات ارزهای خارجی از فعالان متفاوتی تشکیل شده است که بازیگران بازار فارکس نیز نامیده می شوند و به دلایل کاملاً مختلفی در بازار به معامله می پردازند. این به آن معنا است که حضور در معاملات بازار فارکس فقط برای اهداف سفته بازی نیست. هر کدام از فعالان نقش خود را در بازار ایفاء می کند که تمامیت و ثبات آن را فراهم می نماید.
- دولت ها و بانک های مرکزی
- شرکت ها و بانک های بازرگانی
- صندوقهای پوشش ریسک (هِج)
- شرکت های کارگزاری
- معامله گران خرد فارکس
- سفته بازها